Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Captcha - Problem

  1. #11
    Experienced Player Kamikadze10001's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    147
    to jest ta druga opcja - ostatnio o dziwo w miarę dobrze to działa, aktualnie problemy powoduje ten jeden obrazek co trzeba na nim zaznaczyć pojazdy/znaki

  2. #12
    New player
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by Kamikadze10001 View Post
    to jest ta druga opcja - ostatnio o dziwo w miarę dobrze to działa, aktualnie problemy powoduje ten jeden obrazek co trzeba na nim zaznaczyć pojazdy/znaki
    Zgadzam się. Jednak nie samym problemem jest captcha, ale jej wyskakiwanie na każdej postaci... co chwilę. Jaki jest tego sens. Żeby ustawić treningi/wyprawy na 20 postaciach, trzeba uzupełnić 20 captch. Nawet jeśli nie wyskoczą obrazki, to i tak to jest uciążliwe.

    Moja propozycja jest taka, aby po uzupełnieniu jednej captchy prawidłowo, zapamiętywało to na każdej innej postaci na czas godziny.

  3. #13
    New player
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    2
    Czesto są znaki drogi i pojazdy. Na telefonie chciałem dać trening a było tylko pomiń nie zweryfikuj. No i pomiń pomiń pomiń.... Z 15 razy i spróbuj ponownie później. Masakra ale to te chaptcha albo z przeglądarką coś nie wiem już. Na kompie jest w miare.

  4. #14
    Casual Player
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    74
    Na nowym silniku gram od 2 miesięcy i jeszcze ani razu captcha mi nie wyskoczyła do zrobienia. Serio. Zawsze klikam "Nie jestem robotem" i mi wchodzi bez obrazków.
    Jedynie na fonie czasami wyskoczy. Więc może sprawdźcie na innej przeglądarce. Ja używam firefoxa, a z dodatków to mam jedynie ubrock'a

  5. #15
    New player
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    7
    Problemem to jest dla osób które mają więcej postaci. Sam nie widziaem problemu póki nie zacząłem ustawiać treningu/wypraw na 5-6 postaciach. Stąd bierze się cały problem.

  6. #16
    Casual Player
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    74
    Aaa czyli wszystko jasne. Aktualna captcha działa tak, że czym częściej klikasz, nieważne czy poprawnie, czy źle, to coraz częściej masz trudniejsze obrazki. Jakiś czas temu na pewnej grze musiałem co pewną akcję klikać ją i zauważyłem że coraz trudniejsze i głupsze wyskakują ^^
    Uważam że dobrym pomysłem były by poprzednie kody do przepisania. Mając wprawę można je było bardzo szybko wpisywać.

  7. #17
    Unique Player
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    317
    Nie do końca poczytaj sobie o google recaptcha v2 znaczenia ma bardzo dużo czynników jednym z nich jest częstotliwość zapytań z danego adresu IP, poprawność rozwiązań ma kluczowe znaczenie.

  8. #18
    New player
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    7
    Google recaptcha nie jest zła, ale klepanie tego na xx postaciach (a nawet na x postaciach) jest męczące. Nie wiem czy wszystkich dotyczy ten błąd, ale ja np. muszę odświeżać stronę zamiast zwykłej zmiany postaci ponieważ po zalogowaniu na inną postać mam już captchę zaznaczoną, odpalenie treningu/wyprawy wali błąd, że jest niepoprawna, a nie mogę jej ponownie wypełnić - i trzeba odświeżać stronę...

  9. #19
    New player
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by yamakasi View Post
    Google recaptcha nie jest zła, ale klepanie tego na xx postaciach (a nawet na x postaciach) jest męczące. Nie wiem czy wszystkich dotyczy ten błąd, ale ja np. muszę odświeżać stronę zamiast zwykłej zmiany postaci ponieważ po zalogowaniu na inną postać mam już captchę zaznaczoną, odpalenie treningu/wyprawy wali błąd, że jest niepoprawna, a nie mogę jej ponownie wypełnić - i trzeba odświeżać stronę...
    Dokładnie mam tak samo często. Bezsensu jest captcha na każdej postaci. Skoro raz wklepaliśmy kod to po co robić to na każdej postaci.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •